No to tego…
50 [m2]
Nie musisz pisać nawiasów kwadratowych przy jednostkach.
Czy obiekt jest jakoś zakonspirowany tj. czy powiedziano ludziom, dlaczego kościół w środku miasta został otoczony sześciometrowym murem i chroniony 24 godziny na dobę przez jakichś strażników? Mieszkańcy z pewnością zaczęliby zadawać pytania i interesować się budynkiem.
SCP-PL-189 to opuszczony kościół znajdujący się na wybrzeżach █████.
Obrzeżach. Wybrzeże jest nad morzem.
Ogółem w raporcie jest trochę literówek, brakuje przecinków itp. Przejrzyj cały tekst i postaraj się je popoprawiać. Pamiętaj, że Fundacja jest w tym przypadku nazwą własną i piszemy ją wielką literą.
Na Twoim miejscu popracowałbym też trochę nad tonem klinicznym, powtórzeniami czy składnią. Kilka przykładów:
Zamiast pisać ciągle "kościół" daj np. budynek sakralny, albo obiekt.
Przesłuchanie jest trochę drętwe, przynajmniej tak uważam, ale sam nie jestem dobry w pisaniu dialogów, więc wstrzymam się od poprawiania go.
Z pokoju wybiega czwórka personelu klasy D.
Napisz lepiej: "czworo pracowników klasy D".
Do SCP-PL-189 mogą być wprowadzeni członkowie personelu klasy D i wyłącznie w celach naukowych.
Raczej bez "i".
Po wejściu 7 osoby
Pisanie słowne liczb wygląda moim zdaniem lepiej, oczywiście pod warunkiem, że nie odnosisz się do jakiejś wielkości/wartości fizycznej/matematycznej czy czegoś takiego.
Widzę tutaj sporo takich szczegółów, związanych właśnie ze stylistyką skipa, więc postaraj się nad tym popracować.
Teraz najważniejsze - nie ma tu nic ciekawego. To jest tylko rzecz, która pokazuje Ci Twoje pragnienia, a potem zabija. I tyle. Rzecz w tym, że za każdym dobrym (współczesnym) skipem stoi, albo jakaś wciągająca historia, albo jakaś myśl przewodnia, albo jakieś emocje. Co chcesz dokonać tym raportem? Zastanów się czy ma on być straszny (sama śmierć nie jest dość przerażającym motywem), czy smutny, na jaki problem ma zwracać uwagę. Czy chodzi Ci tu o niespełnione marzenia, czy raczej chciwość (tamta góra pieniędzy)? Co takiego skłoniło tych ludzi by wejść do pomieszczenia? Uprzedzam, że jakaś niewidzialna siła, która fizycznie wpycha ich do pokoju, czy zmusza by tam weszli nie jest dobrym pomysłem.
Cały ten skip za bardzo przypomina mi SCP-012. Pragnienie, które wbrew czyjejś woli, w prosty sposób doprowadza ofiarę do śmierci. To jest trochę zbyt… płytkie podejście do problemu.
Nie zniechęcaj się też zbyt szybko. Twój pierwszy skip zniknął tak szybko jak się pojawił, a teraz nagle przychodzisz z nowym pomysłem. Pomysłowość - bardzo dobrze, ale działanie na zasadzie "zrobić coś - nie udało się - wyrzucić do kosza - powtórz proces" nie przyniesie poprawy.
Powodzenia :D