A jeżeli NASA je opublikuje i zobaczy je wile tysięcy ludzi przed usunięciem tego zdjęcia. to co fundacja zrobi? (Tak wiem że to jest wymuszone, ale kto mi zabroni)
Wątpię aby NASA czy rząd USA miałyby jakikolwiek interes w publikowaniu informacji autoryzowanych przez Fundację, zwłaszcza iż ogromna część placówek i jednostek MFO znajduje się właśnie w Stanach Zjednoczonych.
Jeżeli Ziemia będzie się obracać wolniej to jak ma niby doba (pełen obrót Ziemi) szybciej mijać.
Faktycznie, mój błąd, poprawię to w najbliższym czasie.
Ogólnie to nie rozumiem żeby nie użyć bomby atomowej niewątpliwie by miała by większą siłę niż pociski.
Byłoby to zbyt kosztowne a i tak najprawdopodobniej nie przyniosłoby to oczekiwanych skutków. Nie wspominając już o tym, że obecność promieniowania mogłaby utrudnić pracę personelowi Strefy Przechowawczej PL-XXX.
Oraz to że nie wiemy nic o tej firmie która to robi nie pomaga, mogłeś to wykorzystać do nadania jakieś głębi temu raportowi czy coś.
Planowałem dodać informację o ulotkach rozdawanych przez SCP-PL-XXX-1, które opowiadałyby coś więcej o firmie, lecz obecnie nie mam na to pomysłu. Będę musiał się na ten temat zastanowić.
Co do wpływu budynku na obrót Ziemi: wyobraź sobie idealną kulę wykonaną z plasteliny w którą wbita jest wykałaczka wychodząca tylko jedną stroną. Takowa kula oczywiście kręciłaby się wolniej, niż gdyby tej wykałaczki tam nie było. Jest to efekt trzeciego prawa dynamiki Newtona: wykałaczka oddziałuje na kulę z tą samą siłą, jaką wykorzystuje kula podczas obrotu siebie i wykałaczki. Można też to zjawisko przedstawić na skali kosmicznej - Księżyc bowiem znajduje się w ziemskiej strefie Roche'a, jednocześnie oddziałując grawitacyjnie na samą Ziemię, spowalniając jej obrót.. W ten sposób doba na Ziemi trwa 24 godziny, a nie tylko 5. Efekt ten byłby jeszcze bardziej widoczny, gdyby Księżyc znajdował się bliżej Ziemi. Przynajmniej ja to tak rozumiem.