"Sklasyfikowane dalej nie oznacza Classified."- To wciąż jest aktualna wypowiedź.
W liście instancji nad tabelami znajduje się napis "Hex Color Code", nie wiem czy powinien tam być, więc informuje.
Wprowadziłbym lekką zmianę w czynnościach przechowawczych, mianowicie usunąłbym datę, gdyż jest to informacja, która raczej nadaje się do dodatku jako część historii określająca czas akcji. Radzę zminimalizować używanie zwrotu "SCP-PL-195" do minimum, można go zastąpić słowami "obiekt", "podmiot", "instancja" czy "anomalia". "SCP-PL-195, jest kartonowym pudłem.", myślę, że powinieneś spróbować zrobić z tego zdanie złożone, bo jako najprostsza forma zdania pojedynczego źle to wygląda, ale to tylko moja opinia.
Zmieniłbym nazwę dodatku na bardziej oficjalną np. "Dodatek PL-195-01". Pisanie ciągle "Specjalne Czynności Przechowacze" to przesada, wystarczy "Czynności Przechowawcze", mała rzecz, ale rzuciła mi się w oczy. Po za tym myślę, że w trzeciej wiadomości lepszym wyborem od DFO jest WZ, ponieważ DFO ma ważniejsze zadania, a przecież tam jest napisane, że nie wykazują właściwości anomalnych, dlatego nie ma im co zawracać gitary takimi rzeczami. No i na koniec, moim zdaniem nie należy w to mieszać O5, znaczy może jakby wyszedł z tego głębszy konflikt, ale myślę, że ktoś o niższej randze od nich może zażegnać sprawę. To tak jakbyś wołał radę ministrów, bo gdzieś na zadupiu przestała działać sygnalizacja świetlna.
Ogólnie to moim zdaniem skip jest dobry, nie wybitny, ale dobry. Radziłbym jednak zasięgnąć drugiej opinii, ponieważ może być to jedynie moje zdanie i ktoś jeszcze ma coś do dodania.