nadal go nie zakończyłem ale jest to mój pierwszy obiekt SCP jaki zacząłem pisać i chciałbym po prostu zobaczyć czy sam pomysł mógłby się przyjąć albo czy też ktoś miałby do mnie jakieś uwagi na jego temat
http://scpsandbox-pl.wikidot.com/arculus
Po pierwsze Format, ID, klasa, czynności przechowawcze, opis i dodatek muszą być pogrubione.
Obiekt nie posiada przechowalni
Ale może zostać zabezpieczony w standardowej kasie pancernej w Ośrodku takim i takim.
musi być on natomiast stale noszony przez wyznaczonego członka personelu Naukowego. Głównym powodem przekazania go członkowi personelu jest ograniczenie kosztów budowy kolejnej przechowalni
Kasa pancerna kosztuje na allegro 800 zł. Poza tym manifestuje właściwości anomalne wtedy gdy jest noszony przez kogoś.
i jego pozytywny wpływ na pracownika
Jaki? Że nie zabije go jakaś anomalia? To się może nadać podczas eksperymentów z anomaliami, a nie do codziennego ubioru.
projekt tarcza ma na celu wykorzystanie pierścienia w obserwacji co niektórych bardziej niebezpiecznych podmiotów
Ok, a co to projekt tarcza?
Po drugie: Kropki na końcu zdania (x4), spacja po dwukropku (x1), zaczynasz zdanie od dużej litery(x3), brak spacji po kratce (x1), spacja po kropce (x2)
Błędy poprawione, teraz dwa słowa o anomalii. Rozumiem, że to tylko wstępny szkic i dlatego tak mało. Trochę śmierdzi jak SCP-714. Bez oceny, czekam na pełną wersję.
Ostatnie czego mi potrzeba, to płytka, która jest według mnie lepszym zwierciadłem od lustra, a znajduje się w dysku twardym.
Akurat mam takie coś. Powiesiłem ją sobie na tablicy korkowej i się przyglądam w niej gdy się czesze. JEST ZBYT DOKŁADNE
Hej. Na sam początek muszę wspomnieć, że jest to zdecydowanie za mało materiału. Praca stoi na bardzo wczesnym etapie postępu, a więc będę ją tak traktować. Nie dam z tego powodu detalicznej krytyki, ani żadnych poprawek zdań, lecz skupie się na samym koncepcie.
Wszystkie poprawki w collapsie poniżej.
1. Klasa obiektu, specjalne czynności, opis, etc. Te wszystkie elementy muszą być pogrubione. Jak zrobić pogrubienie mógłbyś teraz spytać? Proste po prostu wrzuć po obu stronach po dwa piękne **, w taki sposób: **pogrubienie**. Nadaje to pracy najzwyczajniej lepszy wygląd.
2. Nadanie obiektu personelowi naukowego jest najzwyczajniej głupie. Co jak go ukradną, sprzedadzą, pójdą pracować do GOCu? Bum, nagle tracisz bardzo cenny obiekt. I za co? Tak naprawdę za nic, nadanie go pracownikowi nic nie dało.
A koszt przechowalni? Zamknij go po prostu w sejfie i tyle, problem zażegnany. Koszt tyle co kosztuje sejf.
3. Jeśli obiekt likwiduje anomalie, nie jest to bezpieczne, lecz thaumiel. Nie polecam tworzyć thaumiela jako pierwszy obiekt, stworzenie go jest trudne i wymaga świetnego pomysłu aby nie była to deus ex machina. Polecam zostawić ten obiekt sobie na przyszłość i zająć się czymś standardowym.
4. Nie ma czegoś takiego jak "anomalność". Anomalne rzeczy, to rzeczy to niezrozumiane przez nauke. Nie łączy ich żadna odgórna kategoria, nie mają ze sobą połączenia. Obiekt oddziałujący na "inne anomalie" nie ma sensu, co jeżeli obiekt stanie się zrozumiany, nagle przestanie występować oddziaływanie? Czy nieznane właściwości fizyczne to też anomalie i też na nie wpływa? A jeśli nie to dlaczego? Po prostu nic nie łączy teleportującego się tostera, a SCP-106.
Podsumowując: Aktualna praca jest conajwyżej prostym przekazaniem pomysłu, nie ma w nim nic ciekawego, ani tak naprawde nie ma w nim pracy, moje listy zakupów potrafią być dłuższe. Pomyśl jeszcze raz co chcesz napisać i jakie problemy i możliwości z tego wychodzą. Pomyśl nad jakąś fabułą, narracją, coś co chcesz powiedzieć przy użyciu tego SCP.
Na sam koniec wysyłam cię do przeczytania poradników, jak i porównania swojej pracy z dowolnym dziełem z Polskiej Listy SCP, na pewno zauważysz że twojej czegoś brakuje.