Cześć, przyjaciele. Chciałbym prosić o waszą ocenę mojego projektu, który zrodził mi się w głowie dosyć niedawno. Nie jest to w całości gotowy produkt, brakuje mu jeszcze ilustracji oraz paru innych detali, chodzi mi jednak bardziej o całokształt.
SCP-PL-XXX
Cześć przyjacielu. Ocenie Twój projekt. Jeżeli chodzi o całokształt to jest to obiekt, trochę podobny do tej książki, w której jak się przeczyta o jakiejś chorobie to się nią dostaje (zapomniałem numeru). Ale myślę że nie na tyle by był z tym problem.
Teraz czas na szczegółową krytykę.
stolik nocny o standardowej wysokości,
Jakoś nie znam standardowej wysokości stolika.
(na stan 19.03.20)
Lepiej by było gdybyś napisał 2020, a nie 20.
SCP-PL-XXX to oprawiona w twardą okładkę książka dla dzieci o wymiarach 220 x 307 mm, o ilości stron (na stan 19.03.20) 119 razem ze spisem treści, a jej łączna waga nie przekracza 3,68 kg, zatytułowana "Wielka Księga Bajek Prosto z Jajek", w założeniu będąca antologią różnych opowiadań lub bajek związanych z ptakami.
To zdanie jest za długie. Powinieneś powstawiać tam kropki.
obiekt zmieni swoje położenie w sposób anomalny, pojawiając się w najbliższym miejscu odpowiednim do jego przechowywania.
Nie wiem czy najbliższe miejsce odpowiednie do jego przechowywania to dobre określenie na pokój dziecięcy.
na stronie 1., a w całości jest ona wypełniona alfabetycznie posegregowanymi tytułami bajek,
Tu zamiast przecinka, kropka.
Lokalny agent zgłosił masową psychozę w miejscowym ośrodku wypoczynkowym dla osób starszych.
Agent z dużej litery. Dziwne jest to, że Twoja książka znalazła się w ośrodku wypoczynkowym dla osób starszych, biorąc pod uwagę to, że teleportuje się do najbliższego pokoju dziecięcego. Rozumiem, jakieś dziecko mogło ją przynieść, ale jeżeli tak się stało powinieneś o tym napisać. Albo napisać jakiś inny sposób w jaki ona się tam znalazła.
Tytuł Obserwacji: Wpływ SCP-PL-XXX na umysł ludzki
Wprowadzenie: Do przechowalni wprowadzono 2 pracowników klasy D. Poinstruowano D-1, aby ten > otworzył SCP-PL-XXX, a następnie przeczytał pierwszy utwór na liście. D-2 poinstruowano, aby zgłaszał każdą zmianę w samopoczuciu.
Przebieg:
[00:47] D-1 znajduje i otwiera książkę na stronie 3. Rozpoczyna czytanie.
[01:23] D-2 nie reaguje na polecenia i pytania badacza.
[01:36] Badacz przestaje zadawać pytania D-2, najprawdopodobniej również znajdując się pod wpływem SCP-PL-XXX.
[02:03] D-2 upada na ziemię ze względu na bardzo słabe samopoczucie.
[03:58] D-1 przestaje czytać, odkładając obiekt na stolik nocny D-2 w tym czasie zaczął wokalizować w sposób podobny do papugi, skrzecząc i skakając z miejsca na miejsce. Badacz przykucnął na krześle i zaczął gruchać.
[09:43] Do pomieszczenia kontrolnego i przechowalni wkracza ochrona, pacyfikując wszystkich objętych działaniem SCP-PL-XXX. Zatrzymano D-1, który próbował uciec z Ośrodka przez okno za pomocą związanych ze sobą poszewek na kołdrę i pościeli z dwupiętrowego łóżka w przechowalni.
[1:54:32] Badacz wraca do siebie.
[5:32:21] D-2 wraca do siebie. Badacz w tym czasie zbadał zachowanie D-2.
Wniosek: Nagrania audio i wideo ulegają częściowemu uszkodzeniu w trakcie czytania bajki, jednakże pośrednia forma słuchania D-1 nie neguje anomalnego efektu. Obserwacje będą mieć miejsce dopiero po skończeniu czytania. Następne testy najprawdopodobniej będą musiały być przeprowadzane z pomocą ornitologa.
Za dużo razy użyłeś słowa badacz. Zastąp to jakimś synonimem.
Pozostałości personelo zostały spalone
Personelu, nie personelo
Musisz to jeszcze dopracować, ale ten skip ma potencjał. Fajnie by było gdybyś skorzystał z funkcji rozwiń. Nie zastępiaj numeru SCP trzema literami X, tylko wybierz sobie jakiś numer.
Hej Kinro. Nie tego się spodziewałem, że robisz w czasie absencji, *but I'm here to help*.
Praca jest solidna. Nie jest to żaden majsterszyk, ale jak na pierwszy raport nieźle się wstrzelił w swoją specyficzną, ale ciekawą nisze. Są pewne błędy "techniczne" które wymieniłem, ale narracyjnie jest solidnie dopięta. Poczekałbym jeszcze na opinie od kogoś innego przed publikacją, ale ja jestem na solidny +.
Obiekt stanowi zagrożenie poznawcze.
Jest.
3x4 m
Schodzimy do dwuprzestrzennej rzeczywistości?
Do tego nie wydaje mi się, by wymiary miały jakikolwiek wpływ na cokolwiek. W czynnościach piszemy tylko to co musimy napisać.
220 x 307 mm
Czyli jednak są tylko 2 wymiary
Po rozpoczęciu czytania treści obiektu od jakiekolwiek miejsca, wszyscy słuchający
Słuchający?
w sposób anomalny
Zdefiniuj sposób anomalny.
odpowiednim do jego przechowywania.
Również zdefiniuj.
Tytuł Obserwacji
Na pewno nie eksperymentu?
Wybór opowiadanej bajki wydaje się nie mieć wpływu na zachowanie testerów, chyba że treści w nich zawarte nie są zbyt… odpowiednie dla młodszej publiki. Płeć testerów najprawdopodobniej nie ma wpływu na hipotetyczną płeć ptaka, z jakim się utożsamiają. Wciąż jednak niepokoi mnie to, że tak bardzo lubią oni przebywać na wysokościach…
Niekliniczne, najbardziej pierwsze zdanie.
Podsumowując: Obiekt jest bezpieczny. Znamy mechanizm który sprawia, że ten się teleportuje, tak długo jak nic nie zjebiemy to będzie siedział w miejscu.
Do tego
Zgodnie z decyzją dyrektora Ośrodka ██, dalsze testy na SCP-PL-143 zostają wstrzymane bezterminowo.
Powinien być na początiu pracy, a nie na końcu, z perspektywy In-Universe (Przykład), jako że jest to bardzo ważna informacja którą powinno wiedzieć się od razu.
Cześć, ponownie!
Zastosowałem się do większości z waszych wytknięć, w dodatku dodałem jeszcze parę elementów. Trochę obawiam się, że trzeci log obserwacji jest bardziej nudny niż wnoszący więcej informacji, więc został on dodany tymczasowo. Wciąż również mam wątpliwości do nazwania logów obserwacji eksperymentami, ale rozumiem, dlaczego tak powinno być. Dyrektywa dyrektora ośrodka trafiła na samą górę, dodałem ilustrację, autor udzielił zgody na wykorzystanie swojej twórczości. W planach mam jeszcze dodanie dodatkowego logu obserwacyjnego zaraz po opisie incydentu 143-C, który wytłumaczałby bardziej, co stało się tamtego dnia. Jednocześnie dziękuję za waszą krytykę!