Doktor-Fiolecik Twoja krytyka zawiera pewne błędy więc pozwól, że Ci je wyjaśnię.
Po pierwsze nie ma potrzeby stosować przesadnie dużych liter. Jeżeli chcesz zwrócić na coś szczególną uwagę wystarczy użyć podkreślenia lub pogrubienia, tak jak ja to właśnie zrobiłem. Nie ma sensu stawiać latarni morskiej w miejscu, gdzie wystarczy zwykła żarówka :P
Nie jestem pewień czy okoliczności pozyskania obiektu są wiarygodne.
Czy odpowiedziałeś autorowi na jego problem?
Ale są też i plusy. Brak numeru daje do myślenia.
Ja bym raczej powiedział, że jest to niedopatrzenie, których jest tu więcej, chociażby brak modułu oceny, czy modułu nawigacji u dołu strony. Porównaj pracę z innymi dobrze przyjętymi dziełami na witrynie, dzięki temu będziesz wiedział, czego brakuje, co jest dobre, a co nie i czego należy się spodziewać.
Popracuj nad błędami a zostaw to co dobre.
Tylko co jest dobre, a co złe? Wskazałeś jedną literówkę i stwierdziłeś, że obiekt ma potencjał, choć historia jest jak na razie kiepska. Dlaczego ma potencjał? Powiedz mu, który element najlepiej jest rozwinąć, co sprawia, że dostrzegasz potencjał w tym raporcie. Poradź autorowi czego Twoim zdaniem brakuje w jego skipie, pokaż mu jak ma go rozwinąć, zaproponuj jakieś sensowne rozwiązanie, wyjaśnij dlaczego to co jest teraz to za mało. Napisz w jaki sposób może poprawić język raportu lub fabułę, podaj przykłady.
Obiekt ma potencjał, ponieważ możesz dzięki niemu podjąć eksplorację tematyki ludzkich pragnień - pragnień, o których czasem nie mamy pojęcia, bo nigdy nie zdawaliśmy sobie z nich sprawy, boimy się ich, lub nigdy nie było nam dane otwarcie o czymś marzyć. Raport może również ujawnić mroczną stronę ludzkiej natury - chciwość, zachłanność, pożądanie, nienawiść, bądź zemstę. Może pokazać jak bardzo człowiek zostanie zdeprawowany, gdy umożliwi mu się niekontrolowane spełnienie każdej jego zachcianki. Sądzę, że byłby to odpowiedni kierunek do rozwoju tej pracy.
Coś w tym stylu. Na koniec daję Ci jeszcze poradnik krytykowania, który może okazać się bardzo pomocny jeśli chcesz udzielać dobrej krytyki: http://scp-wiki.net.pl/krytykowanie
Dzięki niemu nabierzesz profesjonalizmu w krytykowaniu cudzych dzieł na forum.