W collapsie pomniejsze błędy, tylko kilka się znalazło.
Doktor korzysta ze swojego poziomu upoważnienia (można kojarzyć go z innych prac), by zmienić raport i wyrzucić z anomalii najważniejszy efekt.
Nie wydaje mi się by to przeszło, raczej nikt nie pozwala pracownikom którzy nawet nie pracują nad obiektem na edycje dokumentów, a tymbardziej taką edycje niekontrolowaną.
Obiekt nie wymaga specjalnych czynności przechowawczych i może być bezpiecznie przechowywany w standardowym magazynie obiektów bezpiecznych Ośrodka 13.
W opisie nie na nic napisane, że obiekt nie wymaga pożywienia etc, ciągle trzeba to wspomnieć jako, że jest to żywa istota.
Do tego druga część zdania brzmi jakby obiekt mógł byś tylko tam przechowywany, co jest nieprawną. Zmieniłbym na "Obiekt aktualnie przechowywany jest w".
przypadków
Przypadkach
Podsumowując: Ogólne błędy takie jak troche chaotyczne opisanie cech podmiotu występują, ale nie są nadto utrudniające czytanie, jak raznprzepiszesz paragrafy to najpewniej znikną.
Z pracą mam 2 duże problemy:
- Długość
- Niejasność przekazu
Zaczynając od tego pierwszego, praca jest zdecydowanie za krótka. Po przeczytaniu czułem się jakbym przeczytał przydługi wstęp, a nie całą prace. Być może to wynika z tego jakie sam molochy pisze, a dla innych osób jest okej, ale jak moge sobie wyobrazić prace jako 3 razy dłuższą i dalej nie uważać ją jako specjalnie długą to raczej jest jakiś problem.
Co do drugiego punktu - niezbyt przekazujesz to co było w zamierzeniu. Niezbyt widać, tego że zrobił to dla personalnych przyczyn, a sam nawet o tym nie pomyślałem do momentu, aż do przeczytania twojego wytłumaczenia. Z innej strony, praca nie wydaje mi się "realistyczna", Fundacja raczej by nie dała pracownikom takiej samowolki by modyfikować dokumenty, a nikt się o tym nie dowiedział.
Mówiąc inaczej - to co chcesz przekazać jest dobrym pomysłem na SCP, ale nie lubie tego jak o przekazałeś, jednak zaadaptowanie pomysłu do "lepszej pracy" czy przebudowa tego co masz aktualnie jest na pewno możliwe.