Witam.
Twierdzę,że UIU (Unusual Incidents Unit) jest jedną z bardziej ciekawych organizacji w Uniwersum.
Drzemie w niej niewykorzystany potencjał,(często jak wspomiane jest w uniwersum przez nieco niekompetentnych agentów)
Ale mimo wszystko bardzo ją szanuje
Niewykorzystany potencjał - tak. Takie bardziej rozbudowane "Archiwum X" i tak jak serial tak i to mogłoby zostać fajniej i ciekawiej poprowadzone.
Czy bardziej ciekawa - moim zdaniem nie. Spośród wszystkich GOI oni są najbardziej "normalni", nie ma tego dna we dnie, tej tajemnicy która otacza inne organizacje.
I tu masz racje
Przez ciekawą rozumiałem
Nierozwiniętą (chodzi mi o wydarzenia itp) jak Fundacja,Ręka,Rebelia Oraz inne GOI
Uhhh nie zgodziłbym się, istnieje wiele raportów za zagranicznej wiki rozbudowujących UIU min. mój ukochany Three Portlands, tutaj masz listę wszystkich raportów na org. angielskiej wiki, a tu ile jest tylko przetłumaczonych (no mało). Uważam, że potencjał UIU jest w dość dobry sposób wykorzystany, ale jak mowa o nie wykorzystanym potencjale GoI (i to polskiego)… CBSP, czyli Centralne Biuro do Spraw Paranormalnych aktualnie istnieją tylko 3 strony na wiki mające powiązania z tym GoI, z czego jedno to hub główny a reszta to opowiadania… ale Jasiu06 jak jesteś taki mądry, to czemu nie napiszesz raportu SCP uwzględniającego CBSP… próbuje, ale nie takię proste
Czy problem nie byłby rozwiązany np. gdyby ktoś napisał opowiadanie w którym GOI współpracuje/walczy z fundacją? Jeżeli opowiadanie wyszło by w miarę fajnie to "nowe" spojrzenie na GOI mogłoby ją rozsławić, tak myślę.