SPC będący wirusem mającym różny efekt w zależności od nosiciela np. U jednego może wywołać przyrost masy mięśniowej, a u drugiego stopienie skóry. Miałaby to być broń biologiczna stworzona w okresie II wojny światowej. Wirus byłby mało zaraźliwy, i to mogłoby być powodem dla którego wstrzymano nad nim pracę. Roboczy pomysł na sposób zarażenia się to kontakt krwi zarażonego z krwią innej osoby. Nie mam tylko pomysłu na ciekawy zarys historii i nie mam pewności co do sposobu działania tego podmiotu. Zastanawiałem się na przykład nad tym aby zależało to od inteligencji lub budowy ciała nosiciela ale wydaje mi się to kiepski pomysł. Myślę, że idealną klasą dla podmiotu byłby Euclid ze względu na to, że ciężko zrozumieć jego działanie przez losowość skutków i symptomów. Mam nadzieję na ciekawe propozycję i podpowiedzi jak mógłbym przedstawić to w takiej formię, aby nadawało się na porządny raport.
Pomysł na SCP
Podsumowanie:
Ciekawa koncepcja, ale ciężko mi wymyślić coś ciekawego. Nie mam nawet pomysłu na dobrą nazwę.