Dobrze to jedziemy po kolei:
Klasa: Safe
Raporty piszemy po polsku, więc i klasy obiektów tłumaczymy na polski. A w praktyce tylko jedna - "Bezpieczną". Także użyj tego określenia w raporcie.
Specjalne czynności przechowawcze:
Obiekt nie wymaga żadnych specjalnych czynności przechowawczych. Wystarczy standardowa szafka bądź jakakolwiek półka.
Drugie zdanie jest zbyt potoczne. Bądź co bądź to raport, a nie luźna rozmowa. Jeśli specjalne czynności nie są konieczne albo usuń drugie zdanie jako zbędne lub przerób je by było bardziej konkretne, bo jak powiesz "jakakolwiek szafka" to równie dobrze może znaczyć, że ktoś weźmie obiekt do domu i schowa w szafce nocnej.
Zrób to jak chcesz. Ja mogę podpowiedzieć, że w podobnych przypadkacj zwykle piszę zdanie w stylu: "Obiekt powinien być przechowywany w standardowej przestrzeni magazynowej danego ośrodka".
Nie zapomnij też napisać komu przysługuje dostęp do obiektu (jaki trzeba mieć poziom upoważnienia by móc go badać)
I najważniejsze - treść. W zasadzie ciężko coś o niej powiedzieć.
Mamy to zwykły telefon, który po prostu nigdy się nie wyładuje i nie zepsuje. Koniec kropka.
Żadnej historii, ciekawych zwrotów, tajemnic czy czegoś co mogłoby skłonić do myślenia. Nic.
Z całym szacunkiem, ale Twój pomysł to jak dla mnie po porostu obiekt anomalny.
Dlatego zastanów się czy na pewno chcesz robić z tego raport czy też ograniczysz się do tej prostszej formy.
Bo szczerze mówiąc na ten moment nie bardzo widzę jak by to można było rozwinąć, inaczej niż dodając historie w tle. Tej nikt nie wymyśli za Ciebie. Mogę jedynie podsunąć kilka propozycji, które przychodzą mi do głowy:
1. Telefon ma GPS z nastawionym adres, którego nie da się zmienić. Po dotarciu na miejsce odkrywa się kawałek strasznej historii, a telefon otrzymuje nowy adres. Odkrycie całej historii coś powoduje (np. otrzymanie wiadomości od osoby, która zginęła albo coś innego).
2. Klasyczne - telefon dzwoni bez przerwy, a ja nie mogę się go pozbyć. (klasyka i raczej mało ciekawe)
3. Mechanizm tworzenia nowych telefonów jest wykorzystywany by sprzedawać je z dużym zyskiem przez Fundację, a potem okazuje się, że przejmują one kontrolę nad użytkownikami (dobra, nie wiem skąd mi się to wzięło - zmęczony jestem ;) )
Jak więc widzisz trzeba będzie mocno rozbudować raport.
Jeśli nie chcesz tego robić, zastanów się poważanie nad tym czy nie zrobić z tego obiektu anomalnego.