SCP-PL-115
Klasa podmiotu: Keter
Specjalne Czynności Przechowawcze: SCP-PL-115 przechowywany jest w odizolowanej , gumowej celi o wymiarach 10x10 m. o masywnych , skalnych wrotach położona jest na głębokości -415 m.n.p.m.
Podczas transportu należy odłączyć placówkę od prądu , w przeciwnym razie SCP-115 przejmie kontrole nad ośrodkiem. Przechowywać jak najdalej od urządzeń elektrycznych (wyjątkiem jest sytuacja badawcza).
Dostęp do informacji związanych z SCP-PL-115 mają naukowcy z upoważnieniem poziomu 4. lub wyższego. Naukowcy mogą wejść do celi wyłączne z minimum 4 niestandardowo uzbrojonymi strażnikami (uzbrojenie : zagłuszacz fal elektromagnetycznych i elektrycznych).
Cela SCP-PL-115 powinna być pod stałą obserwacją (24/7).
Eksperymenty na SCP-PL-115 wymagają minimalnego zużycia energi placówki oraz 100% kontroli przez oddziały strażników.
Opis: SCP-PL-115 zwany "Volt" jest anomalią humanoidalną , która wchłania energię w promieniu 10 m. Zasięg ten rośnie wraz z ilością pobranej energii. Przy pobraniu odpowiedniej ilości energi (około 140-230 V.) zmienia formę na energię. Fundacja nie posiada żadnych informacji na jego temat oprócz miejsca i daty zaobserwowania. Pierwsze wzmianki na temat tajemniczej gromowładnej istoty sięgają XI█w. zaobserwowanej w [UTAJNIONO]. Obiekt jest prawdopodobnie niemy [ZMIENIONO]. Wszystkie kule posłane w obiekt zostaną przez niego użyte z dwa razy większą siłą. Jedynym sposobem na jego obezwładnienie jest zakłócenie pola elertromagnetycznego i elektrycznego lub odcięcie go od źródła zasilania na 76 h.
Gdy do eksperymentów na SCP-PL-115 używa się personelu klasy D po wystawieniu na działanie SCP-PL-115 każdego kto przeżyje spotkanie z nim należy natychmiast wyeliminować z powodów [UTAJNIONO].
Przesłuchanie SCP-PL-115 nr 3 :
Przesłuchujący : Dr.█████████ , główny kierownik badań nad SCP-PL-115 : upoważnienie poziomu 5. , oznaczony jako P.
Przesłuchiwan(y/a) : obiekt SCP-PL-115 , klasa : Keter , oznaczony jako O.
P: Raz , dwa , raz dwa (do dźwiękowca) słychać? Dobrze. Obiekt SCP-PL-115 , przesłuchanie nr 3. 1. pytanie : Skąd pochodzisz
O: (milczy)
P: Aha , 2. pytanie : Ile masz lat?
O: (milczy) Tyle , że już nie zlicze.
P: Co? Ty mówisz?
O: Tak doktorze , mówię , ale mało.
P: Dlaczego tak mało mówisz???
O: Odzywam się (pauza)
P: Gdy? Aha , 4. pytanie : Czy znasz inne obiekty SCP?
O: (milczy) Tak znam inne jak wy to nazywacie SCP. (pauza) Z widzenia 3 , 1 znam osobiście , jakiś staruszek.
P: Chodzi o SCP-106?
O: (milczy)
P: Następne :Czy podczas tak zwanego "containment breach" to ty wywoływałeś awarie w celach?
O: Tak. Przez pierwsze godziny miałem dostęp do sieci energetycznej.
P: Jak zdobyłeś do niej dostęp?
O: Awaria rur sprawiła , że do mojej celi dotarł strumień wody , którym bez przeszkód dotarłem do kabli.
P: Ta… będę musiał odłączyć wodę w pobliżu twojej celi.
O: O doktorze skoro mówienie o takich rzeczach sprawi mi jeszcze większy dyskomfort to będę zmuszony umilknąć.
P: Co? Nie!
O: (milczy do końca przesłuchania)
Uwagi: W razie kolejnego masowego zrywu SCP odłączyć placówkę od wody.
Bez pełnych szkiców, link do sandboxa wystarczy- wanna