[[module Rate]]
Identyfikator podmiotu: SCP-PL-182
Klasa podmiotu: Euclid
Specjalne Czynności przechowywawcze: SCP-PL-182 musi być przechowywany w pojemniku 1m x 1m x 1m ze stali o grubości stali 5cm. Nie należy przeprowadzać na nim eksperymentów. Od incydentu SCP-PL-182-A przechowywalnia ma być zamknięta na kartę magnetyczną poziomu 4. Od incydentu SCP-PL-182-B pojemnik musi być hermetyczny. W razie potrzeby transportu SCP-PL-182, wszyscy zaangażowani w transport powinni nosić maski gazowe z filtrem typu B. W razie ucieczki obiektu, należy go złapać zdalnie sterowanym robotem typu Karek. Gdyby operator robota zbyt intensywnie patrzał na ekran kamery robota należy go zmienić. 01/10/2017 roku zostanie przemieszczony do ośrodka 5 w Opolu. Jeśli obiekt dalej będzie powodował problemy zostanie przeniesiony do strefy zbrojnej 5 w Wrocławiu.
Opis:SCP-PL-182 to stworzenie podobne do kota. Przez wielu uważane za "słodziutkie". Obiekt jest w wieku █ miesięcy. Schwytano go 19/1/████ roku w ████████. Podmiot od tamtego czasu nie zestarzał się. Podmiot do życia nie potrzebuje powietrza ani pożywienia, lecz chętnie je karmę Whiskas. Obiekt wydaje się być rozumny i znać swoje możliwości. SCP-PL-182 może zdalnie kontrolować wszystkich którzy mieli go w zasięgu wzroku dłużej niż minutę. Po spełnieniu powyższych wymagań osobę taką nazywamy SCP-PL-182-2. Forma SCP-PL-182-2 może się utrzymywać nawet do miesiąca, można to wywnioskować z incydentu SCP-PL-182-A. Jego zapach czekolady też jest powodem powstania SCP-PL-182-2 co wywnioskowano z przesłuchania strażnika B██ R███.
Incydent odbył się 1/02/████r., kiedy jeden z personelu klasy D się zbuntował. kiedy SCP-PL-182 zaczął kontrolować jednego z personelu klasy D, który był już poddany jego działaniu 27 dni wcześniej. Otworzył on przechowywalnie SCP-PL-182 przez co poddał się działaniu obiektu. SCP-PL-182-2 idąc do bramy A wraz z SCP-PL-182 zranił █ ochroniarzy, █ naukowców i █ osoby personelu klasy D. Zatrzymano ich dopiero pod bramą za użyciem siły. SCP-PL-182-2 dano do izolatki na okres 20 dni, a SCP-PL-182 do przechowywalni. Po okresie 20 dni przesłucham D-2754 (buntownika)(SCP-PL-182-2)(więcej w dodatku przesłuchanie D-2754).
Dodatek przesłuchanie D-2754:
Początek logu, godzina 12:34 21/02/████r.
-Dr. █████: Dzień dobry D-2754. Czy czujesz się lepiej?
-D-2754: Dzień dobry. nadal mi się kręci w głowie, a w ogóle jak się tu dostałem?
-Dr. █████: To pan nie pamięta?
-D-2754: Nie. pamiętam tylko słodziutkiego kotecka.
-Dr. █████: I nic więcej?
-D-2754: Pamiętam tylko że później zasnąłem. Miałem piękny sen. Że spędziłem razem z tym kotkiem całe życie. A potem obudziłem się cały w siniakach w izolatce.
-Dr. █████: Dziękuje panu za te informacje. Może pan wrócić do pracy.
podsumowanie: Forma SCP-PL-182-2 może trwać nawet przez miesiąc. SCP-PL-182-2 nic nie zapamiętuje.
Koniec logu, log trwał 3 minuty, 17 sekund.
Dodatek SCP-PL-182-B: Incydent odbył się 28/03/████r., kiedy strażnik z niewiadomych powodów zmienił się w SCP-PL-182-2 i zabrał ze sobą SCP-PL-182. Po drodze do bramy A zranił poważnie ██ pracowników placówki. SCP-PL-182 wydaje się że zapamiętał drogę do bramy A podczas transportu obiektu do placówki. Strażnika zestrzelono z pocisku usypiającego, a obiekt został przetransportowany do przechowywalni. Strażnik B██ R███ zostanie przesłuchany po 20 dniach zamknięcia w izolatce.(więcej w dodatku przesłuchanie strażnika B██ R███)
Dodatek przesłuchanie strażnika B██ R███:
początek logu, godzina 10:54 18/04/████r.
-B██ R███: Dlaczego tu jestem? przecież nic nie zrobiłem!
-Dr. █████: (lekki śmiech) Widze że mamy tu kolejny przypadek zamiany w SCP-PL-182-2.
-B██ R███: Ale jak to? przecież ja tylko poczułem woń czekolady i zasnąłem. To nie jest przestępstwo. Prawda?
-Dr. █████: Prawda… czy słyszałeś o incydencie SCP-PL-182-A?
-B██ R███: Coś mi się obiło o uszy o ██ rannych osobach… ale nie.
-Dr. █████: Ty spowodowałeś incydent SCP-PL-182-B. Zraniłeś ██ osób. Ale zrobiłeś to nieświadomie więc jesteś usprawiedliwiony.
-B██ R███: A ja dalej myślę o tej woni czekolady…
-Dr. █████: Jakiej czekolady?
-B██ R███: Tej co dobiegała z przechowywalni. Była taka słodka że aż zasnąłem.
-Dr. █████: Dziękuje za te informacje. Może pan wracać do pracy.
podsumowanie: SCP-PL-182 może wytwarzać zapach czekolady, który może zmieniać w SCP-PL-182-2.
koniec logu, log trwał 5 minut 36 sekund.
« SCP-PL-181 | SCP-PL-182 | SCP-PL-183 »
Cytując zasady z http://scp-wiki.net.pl/forum/t-2435923/jak-korzystac-z-tego-forum-przeczytaj-mnie
Użyj Sandboxa: http://scpsandbox-pl.wikidot.com/ O wiele łatwiej jest nam zobaczyć, jak praca wygląda na sandboxie, a nie na forum. Nawet jeśli używasz forum, to pamiętaj aby użyć spojlerów.
Proszę o przestrzeganie tego na przyszłość- wanna