Dzień dobry lub dobry wieczór. Chciałbym przedstawić się jako nowy członek Polskiej Filii Fundacji SCP. Jestem doświadczony w czytaniu obiektów więc czas na założenie konta i pisanie SCP.
Pozdrawiam
Dzień dobry wieczór.
Zawsze miło jest zobaczyć, jak czytelnik postanawia stać się pisarzem. Czy coś konkretnego skłoniło Cię do tego, czy może była to kwestia chwili?
Masz może jakieś ulubione raporty, czy opowieści? Co cenisz sobie w tym uniwersum? Czy jedzenie zupy widelcem jest dla Ciebie zbyt dziwne? Opowiedz coś o sobie, im lepiej się poznamy tym lepiej będziemy współpracować!
Mam nadzieję, że spędzisz tutaj przyjemnie czas jak również życzę Ci powodzenia z pisarstwem!
Miło mi powitać nowego członka, ale doświadczonego czytelnika. Obrana przez Ciebie ścieżka jest bardzo dobra nic tak nie pomaga w napisaniu pierwszych dzieł jak wcześniejsza lektura raportów i opowiadań. :)
Oprócz standardowego pisania zachęcam też do zabawy kodem, nagraniami dźwiękowymi, video czy co tylko przyjdzie Ci do głowy. Warto skorzystać z możliwości jakie daje publikacja na stronie internetowej. Poza tym takie zabawy zwiększają kreatywność jak i pozwalają zdobyć nowe umiejętności. Ja dzięki temu nauczyłem się podstawowej obróbki, edycji i montażu dźwięku.
A z odpowiednią determinacją można wiele osiągnąć czego najlepszym przykładem jest Akcja- Utwór SCP(link) i jej owoc czyli piosenka Fundacja SCP-Cisi(link). Jeśli jeszcze jej nie słyszałeś to gorąco polecam się z nią zapoznać.
Pamiętaj, że w razie czego znajdziesz pomoc na forum czy discordzie. Niezależnie czy będzie chodzić o kwestie pisarskie czy techniczne.
Mam nadzieję, że miło będzie Ci się u nas tworzyć. Z niecierpliwością czekam na Twoje pierwsze dzieło.
Powodzenia :)
1. Odpowiedź do wanna-amigo
Do zostania pisarzem skłonił mnie klimat uniwersum SCP, jak i frajda, jaka wywodzi się z pisania ww. SCP. Ulubiony raport to SCP-PL-043. W uniwersum cenie sobie sobie jak wcześniej wspomniałem klimat. Jedzenie zupy widelcem jest normalne, a zwłaszcza dla socjopatów (czyli mnie). Uwielbiam ser. Kocham muzykę rockową i metalową. SCP-999 nie jest dla mnie słodki (z różnych powodów). A co najważniejsze to [USUNIĘTO].
2. Odpowiedź do Futurity
Dzięki. Kiedyś bawiłem się kodowaniem i powiem że wychodziło mi to całkiem nieźle. Obróbka dźwięku też jest mi trochę znana, ale musiałbym się poduczyć żeby nabrać wprawy aby moje raporty zaciekawiały czytelnika. Z góry dzięki za porady.
Pozdrawiam. :)