Proszę o ocenienie, w miarę możliwości i czasu, mojego marnego tworu, jakim jest SCP-1917-SU (SU Soviet Union) "Towarzysz"
http://scpsandbox-pl.wikidot.com/towarzysz
Zatem tak
Rozumiem żart na jakim miał polegać skip, ale jest kilka problemów
Skrót SU
Sprawa pierwsza
Identyfikator Filii dajemy przed numerem
Skoro to jest Soviet Onion Union to raczej powinien być w filii Rosyjskiej
Kwestia druga
Nie widzę dodatku -J czyli to normalny skip na stronę główną, czyli problem żartu odpada. Problem jest z fabułą. A właściwie jej brakiem. Mógłbyś bardziej rozwinąć to co się stanie jeśli obiekt się uświadomi o rozpadku ZSRR, przede wszystkim skąd Fundacja wie że reakcja nastąpi skoro nie ma logów o tym że próbowali. Mógłbyś też popracować nad rozwinięciem osób które zostaną przekonane do komunizmu, jak się zmienia ich psychika i relacje z innymi ludźmi.
Jak dla mnie skip dosyć słaby, pod -J również dosyć słaby :V
Towarzyszu, skip jest ciągle rozwijany, tym bardziej że w pierwotnym zamyśle był postacią w rp. Dwa - jest to nowy zapis, Stary był trzy razy dłuższy Ale mi się usunął i było tam napisane dokładnie o co chodzi z tym scenariuszem.
Jak dla mnie w tym momencie to się nie nadaje na -J.
Identyfikator podmiotu: SCP-1917-SU
Sufiks -PL -RU etc wynika z filii Fundacji która zajmuje się obiektem. Przy jego przydzielaniu nie jest istotna historia/osobowość podmiotu. Jeśli raport piszesz po polsku, to podmiotem zajmuje się polska filia, czyli sufiks -PL, chyba że masz ochotę przepisać go po rosyjsku i wrzucić na tamtejszą filię.
Jak Zygard zauważył, cały identyfikator powinien być w formacie SCP-SU-1917.
Obiekt, jak wynika z obserwacji, był przodownikiem rewolucji październikowej i pierwszym przywódcą Rosji Radzieckiej i ZSRR. Obiekt jest typowym marksistą.
Z obserwacji wynika że był przodownikiem rewolucji? Okazyjnie w celi organizuje rewolucje? Tego moglibyśmy dowiedzieć się z rozmowy z obiektem a nie z obserwacji.
POD ŻADNYM POZOREM NIE WOLNO UŚWIADOMIĆ OBIEKTU O ROZPADZIE ZSRR I UPADKU KOMUNIZMU!
nie piszemy capsem
Na pierwszy rzut oka liczy on sobie około 50 lat.
To jest placówka naukowa. Nie sprawdzamy na pierwszy rzut oka. Możesz to ocenić badaniami dna, wywiadem etc, ale nie rzutem oka.
Podmiot musi być przechowywany w celi 7x4x3m
Ten element krytyki przerabiamy w każdym proponowanym raporcie. Czy jak będzie inny wymiar celi to podmiot wybuchnie? Nie wydaje mi się że gabinety szefów partii miały ustandaryzowane wymiary pod karą gułagu w razie niedopilnowania ich.
-możliwość doprowadzenia do scenariusza 07/11/1917, który powoduje Rewolucję Socjalistyczną w losowym państwie na świecie i śmierć w przybliżeniu <100 000 osób. Obiekt sam w sobie ma możliwość kierowania zdolnościami anomalnymi.
Skąd to wiemy? Podmiot nam powiedział? Takie coś się już wydarzyło? Imo wrzuciłeś to żeby twój obiekt był groźny i mocny, a to nie czyni automatycznie raportu dobrym.
SCP: Witaj towarzyszu
Dr:Witajcie towarzyszu Lenin
SCP to Specjalne Czynności Przechowawcze, w dialogu powinieneś oznaczać podmiot pełną nazwą (SCP-1917-SU, pomijając sens "SU")
Wniosek: Dr. Dżugaszwili przez 3 godziny przekonywał dyrektora ośrodka aby nadać wszystkim równe prawa. Skończyło się to wycofaniem systemu hierarchii z ośrodka.
To nie jest wniosek. Z tego wywiadu nie wywnioskujesz że przez 3 godziny rozmawiali etc etc. To może być "Uwaga" albo inny niepodpisany akapit podsumowujący to.
Mnie skip nie bawi, wziąłeś po prostu chorego psychicznie komunistę i dorzuciłeś mu supermoce. Haha. Jak wykminisz coś ciekawszego i poprawisz aspekt techniczny to możesz spróbować to wrzucić na stronę.